Sposób przygotowania

do mięsa mielonego wbić jajko dodać sól i pieprz dokładnie wymieszać formować niewielkie kulki i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony,ugotowane ziemniaki obrać z łupinek i pokroić w plastry o grubości ok.0,5cm.osmażyć je na żółty kolor,pokrojony boczek i posiekany czosnek dodać do ziemniaków,do rondelka wlać 2 szklanki wody dodać kostkę grzybową sól i pieprz do smaku i zagotować zabielić śmietaną,usmażone kulki dodać do ziemniaków z boczkiem posypać tymiankiem i zalać sosem wymieszać i zagotować dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.10min.tuż przed podaniem dodać starty ser żółty.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !