Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z mięsem i fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda
mięso mielone 20 dkg.
papryka czerwona
fasolka szparagowa garść
kukurydza 1/2 puszki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt.
sól i pieprz
olej
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z mięsem i fasolką szparagową

paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne i posiekać,na patelni rozgrzać olej wrzucić mięso mielone,i posiekana i umytą dymkę oraz paprykę,w oddzielnym naczyniu podgotować fasolkę osączyć pokroić dodać kukurydzę,podsmażoną paprykę z mięsem i ugotowany ryż oraz sól i pieprz do smaku wyrobić na jednolitą masę i odstawić,w naczyniu zagotować wodę włożyć kapustę i sparzyć liście układać na liściach farsz i ciasno zawijać wkładać do naczynia podlać wodą i dusić do miękkości,podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.12.2012 07:49
ciekawe i fajne
MAR3STA 13.06.2012 18:33
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak