Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana ryżem na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
mięso mielone 20 dkg.
grzybki marynowane kilka
ser feta 10 dkg.
sól i pieprz
oliwa
ogórek kwaszony 1 szt.
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana ryżem na zimno

papryki umyć odkroić wierzch z ogonkiem usunąć gniazda nasienne opłukać i lekko posolić ryż ugotować w osolonym wrzątku odcedzić a następnie połączyć z przesmażonym na oliwie mięsem mielonym,pokrojonym ogórkiem w drobną kostkę i osaczonymi grzybkami z marynaty oraz rozdrobnioną fetą doprawić solą i pieprzem do smaku wymieszać skropić oliwą z oliwek i nadziewać przygotowane papryki przykryć odciętym wierzchem z ogonkiem wstawić do lodówki podawać mocno schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.06.2013 19:51
użyłam w tym przepisie paprykę żółtą ponieważ akurat taką miałam zakupioną
Wafelek2601 23.06.2012 11:30
super !
foczka-ks 04.06.2012 16:59
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak