Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Razem z curry podsmażyć na oleju. Wsypać z kuskus. Zalać szklanką gorącego bulionu. Odstawić na 5 min pod przykryciem. Migdały podprażyć na patelni bez tłuszczu. Rodzynki posiekać. Kilka listków kolendry odłożyć, resztę posiekać. Mąkę podsmażyć (bez rumienienia) na rozgrzanym maśle. Rozprowadzić resztą zimnego bulionu. Dodać chrzan, zagotować. Doprawić cukrem, solą i octem winnym. Dodać rodzynki i posiekaną kolendrę. Dymkę pokroić na kawałki. Podsmażyć na pozostałym oleju. Jajka gotować 6 min, obrać, przekroić. Na półmisek nałożyć kuskus, a następnie jajka. Posypać migdałami. Posypać migdałami. Udekorować dymką i listkami kolendry. Osobno podawać sos chrzanowy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie i pomysłowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !