Sposób przygotowania

Rozgrzewamy grill do średniej temperatury. Krewetki należy umieścić w durszlaku i zalać sporą ilością wrzątku. W miseczce rozdrabniamy czosnek i mieszamy z oliwą, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem, osuszone krewetki przez chwilę marynujemy. Cukinię kroimy w plastry, a pomidora w ćwiartki i również umieszczamy je w miseczce z oliwą. Wszystkie składniki rozkładamy na rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracamy. Całość powinna zająć ok. 7 min. Krewetki podajemy na półmisku wyłożonym rukolą, w otoczeniu grillowanych warzyw, delikatnie skrapiamy pozostałą oliwą. Czosnkowa bagietka dopełnia całość.


********
Życzymy smacznego i zachęcamy do odwiedzania naszego bloga http://mrmrssandman.blogspot.com/

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pięknie wygladają te krewetki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Fantastyczne połączenie i zdrowe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ładnie wygląda ale nie cierpie
  • 0
    original
    Opublikowano

    arbuzowo

    Dopiero dotarłam do tego przepisu - bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !