Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB PO CYGAŃSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 75 dag
ząbek czosnku 1 szt
cebula 1 szt
marchew 1-2 szt
Goździki całe Prymat
seler 0,5 szt
oliwa
sól do smaku
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB PO CYGAŃSKU

Schab natrzeć ząbkiem czosnku, posolić i pędzelkiem posmarować obficie musztardą. Ułożyć w brytfannie, dodać ząbek czosnku, obraną cebulę z wciśniętym w nią goździkiem, pokrojoną marchew i seler. Schab skropić oliwą. Brytfannę wstawić do silnie ogrzanego piekarnika na 15 minut. Potem podlać połową szklanki wody lub rosołu i pod przykryciem dusić jeszcze około godziny w umiarkowanej temperaturze. Schab wyłożyć na półmisek i polać sosem z brytfanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 04.06.2012 16:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak