Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowe ptasie mleczko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 2 sztuki
galaretka wiśniowa 1 sztuka
Biszkopty 1 paczka duża
woda do galaretek
mleko skondensowane 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowe ptasie mleczko

Kroki postępowania

1
galaretki rozpuszczamy w szklace zagotowanej , wrzącej wody. Kazdą , 3 sztuki.
Krok 1 - Piankowe ptasie mleczko foto
2
Ostygniętą galaretkę miskujemy, az do uzyskania piany, następnie dodajemy 1/2 mleka niesłodoznego i miksujemy, az nam prawie "zasstygnie " galaretka. Taką wykładamy na biszkopty. i na 15 minut do lodówki.
Krok 2 - Piankowe ptasie mleczko foto
3
z wiśniową postępujemy tak samo jak z wcześniejszą. Plewamy nią po upływie15 minut na pomarańćzową ( która ma jednak jasny kolor chyba ze względu na firmę kupiona danej galaretki, druga pomaranczowa zinnej firmy była juz normalna)
Krok 3 - Piankowe ptasie mleczko foto
4
polewamy prawie zastygnięta 3 galaretką i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia
Krok 4 - Piankowe ptasie mleczko foto
5
kroimy na kawałi, tak wygląda.
Krok 5 - Piankowe ptasie mleczko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 07.06.2013 07:33
lubię takie desery :)
Gosia20 28.09.2012 13:55
słodziutki przysmak
Ela15 29.07.2012 13:52
pięknie się prezentuje
tessinka 12.06.2012 20:59
Bardzo lubię ptasie mleczko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak