Sposób przygotowania

Drobno pokrojoną cebulę poddusić na złoty kolor w 2 łyżkach oliwy. Dodać ryż i zeszklić. Powoli dodawać sok pomidorowy tak, aby ryż cały czas się gotował. Posolić i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Bakłażan pokroić w 1 cm kostkę i wymieszać z pół łyżeczki soli. Paprykę pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać, wyciąć twardą część, usunąć nasiona i pokroić na kawałki. Obrany czosnek drobno pokroić. Bakłażan lekko odcisnąć i osuszyć. Czosnek zeszklić na 4 łyżkach oliwy. Dodać warzywa, poddusić, często obracając tak aby wszystkie jednakowo zmiękły. Przyprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać z ryżem. Podawać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    muszę takie zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !