Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona polędwica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1,2 kg.
masło 2 łyżki
Szczypiorek cienki 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
brandy 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona polędwica

polędwicę umyć skropić roztopionym masłem ułożyć na płaskiej blasze wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st.ok.30min.na patelni rozgrzać łyżeczkę masła podsmażyć umyty i posiekany szczypiorek dodać sos sojowy,musztardę,brandy i pieprz do smaku wymieszać i mocno podgrzać nie gotować,gorącym sosem polać mięso i dalej piec co jakiś czas podlewać wytworzonym sosem po upieczeniu pokroić polędwicę na plastry i podawać z zieloną sałatą,ugotowanymi na parze szparagami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.11.2012 23:05
smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak