Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA Z MALIN I WINA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 50 dag
wino czerwone 1 szkl
cytryna
woda 1 szkl
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
śmietanka 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA Z MALIN I WINA

Połowę owoców zagotować z winem, wodą, czterema łyżkami cukru i przetrzeć przez sito. Żelatynę zalać czterema łyżkami zimnej wody i rozpuścić w gorącym soku owocowym. Sok wlać do salaterek. Podać galaretkę po stężeniu, przybierając pozostałymi malinami i polewając śmietanką posłodzona dwiema łyżkami cukru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 04.06.2012 16:18
smaki lata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak