Sposób przygotowania

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w rondelku z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, zestawić z ognia. Do mąki ziemniaczanej domieszać rozbite żółtko i ciągle szybko mieszając dolać stopniowo gorące mleko. Podgrzewać na słabym ogniu stale mieszając aż zacznie gęstnieć. Wówczas krem przelać do salaterki i gdy ostygnie domieszać śmietankę. Następnie galaretkę malinowa rozrobioną z łyżką gorącej wody domieszać, od spodu, nieregularnie, aby w kremie utworzyły się smugi. Krem zostawić do stężenia wyłożyć i podać z bitą śmietana i malinami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !