Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką i owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy
galaretka 2 szt
sok z jednej cytryny
bita śmietana 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką i owocami

białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem i delikatnie mieszamy z ubitymi jajkami.
Wylewamy do dużej blachy wyłożonej papierem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 25 minut. Studzimy, kroimy na pół, nasączamy sokiem z cytryny wymieszanym z wodą i z dodatkiem cukru. Wykładamy połowę bitej śmietany, i połowe owoców, przykrywamy drugim plackiem . Znów nasączamy, bita śmietana, owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.11.2012 08:47
uwielbiam je
Kate131 23.06.2011 09:01
pyszny, bardzo taki lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak