Sposób przygotowania

białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem i delikatnie mieszamy z ubitymi jajkami.
Wylewamy do dużej blachy wyłożonej papierem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 25 minut. Studzimy, kroimy na pół, nasączamy sokiem z cytryny wymieszanym z wodą i z dodatkiem cukru. Wykładamy połowę bitej śmietany, i połowe owoców, przykrywamy drugim plackiem . Znów nasączamy, bita śmietana, owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszny, bardzo taki lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    uwielbiam je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !