Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1
pomidory 3
kukurydza w puszce 1 puszka
płatki migdałowe
ser feta 100 g
śmietana 18-procentowa 200 ml
majeranek 4 łyżeczki
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z migdałami

Brokuła opłukać i rozdzielic na małe „różyczki”. Wrzucić do wrzącej wody (aby nie stracił koloru) i ugotować. Migdały uprażyć na złoty kolor na maśle. Pomidory umyć i pokroic na małe kawałki. W misce ułożyć warstwowo: brokuł, następnie ser feta, pomidory, kukurydza i posypac migdałami. Układać w ten sposób aż do wykończenia składników. Czosnek zetrzeć na tarce lub rozetrzeć w zgniatarce do czosnku- ważne aby był bardzo drobny. Śmietanę wymieszać z czosnkiem i majerankiem. Doprawic do smaku. Sos podawać w osobnym naczyniu, a by polewac nim sałatkę dopiero na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak