Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
kakao 5 łyzek
polewa biała 2 szt
budyń czekoladowy 2 szt
mleko 500 ml
cukier 2 łyżki
śmietana słodka 1 szt
cukier puder 2 łyżki
Biszkopt 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy

Tort czekoladowy
Budyń gotujemy na mleko lekko słodzimy, masło ucieramy z odrobina cukru i kakao, dodajemy powoli budyń ucieramy lub miksujemy ale budyń musi być całkiem zimny żeby masa się udała

Krem smarujemy na przemian na biszkoptach można dodać powidła pod krem np porzeczkowe rewelacyjnie smakują z czekoladowym kremem można tez użyć kremu gotowego jak ktoś nie ma czasu

Na samą górę tez dajemy troszkę kremu i polewamy polewą białą lukrową lub z białej czekolady to zależy jaka dostaniecie

Śmietanę ubijamy z odrobiną cukru pudru i dekorujemy boki Tortu ale to robimy przed samym podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.07.2012 21:59
super
Renataj 11.06.2012 23:38
Apetyczny
Agnieszka91 04.06.2012 12:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak