Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość wiprzowa 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ogóki kiszone 7 szt
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kość zalewamy około 3 litrami wody dodajemy kucharek i doprowadzamy do zagotowania. Zbieramy wytworzoną pianę i dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, pora, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodajemy starte na tarce jarzynowej ogórki kiszone i kostkę rosołową i gotujemy. Po około 15 minutach zupę zabielamy śmietaną i zagotowujemy.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 13.12.2012 23:29
podobnie przyprawiam
Botwinka 21.11.2012 14:25
smaczna
kate.500 11.10.2012 20:07
pysznie wyglada
kasiek 30.09.2012 21:40
lubię nawet bym powiedziała , że mogła bym ją jeść codziennie
Ewelina47 02.07.2012 21:49
bardzo lubię
MAR3STA 11.06.2012 21:07
pyszna
Mysiunia 05.06.2012 09:16
bardzo smaczna :)
ronald88 05.06.2012 07:54
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak