Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiśnie w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
woda 0,4 litra
cukier 20 dag
łagodna musztarda 1 łyżka
ostra musztarda 1 łyżeczka
świeży chrzan 3 łyżki
ziarna kolendry 1 łyzeczka
ziarna gorczycy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wiśnie w marynacie

Wiśnie umyć i wydrylować. Zagotować wodę z cukrem, musztarda i przyprawami. Na gorącą marynatę wrzucić owoce i doprowadzić do wrzenia. Przełożyć wiśnie do słoików. Marynatę gotować jeszcze 20 minut, aż zgęstnieje, dodać chrzan i wymieszać. Gorącą marynatą zalać wiśnie. Słoiki zamknąć, pasteryzować 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.10.2011 15:00
ciekawe połączenie
ronald88 18.08.2011 19:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak