Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, posiekać czosnek, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. 10 minut przed końcem gotowania dodać cebulę z papryką i dalej dusić. Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną i mieloną papryką, dodać pokrojone w plasterki ogórki, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bardzo apetycznie i kusząco
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z pewnością delikatne w smaku,pycha:)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny królik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !