Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś marynowany w pomarańczach z pieczonymi ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet około 400 g
pomarańcza 1
cytryna 1
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżka
ziemniaki 6 sztuk
oliwa 3 łyżki
sól gruboziarnista do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś marynowany w pomarańczach z pieczonymi ziemniakami

Łososia podzielić na 2 równe kawałki, włożyć do miski , wcisnąć sok z całej pomarańczy razem z miąższem i sok z połowy cytryny. Posypać pieprzem cytrynowym i solą, zostawić w lodówce na całą noc.

Ziemniaki wyszorować , pokroić na ćwiartki , skropić oliwą i posypać solą , wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec do miękkości i złotego koloru

W naczyniu do gotowania na parze zagotować wodę , łososia ułożyć na szklanym naczyniu , przykryć i gotować około 15 minut, aż ryba będzie miękka.

wszystko ułożyć na talerzu i podawać z ulubioną sałatką , na zdjęciu sałata pekińska z kukurydzą i chrzanowym sosem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak