Sposób przygotowania

Smalec, miód i cukier zagotowujemy. Mąkę mieszamy z przyprawami i sodą. Dodajemy przestudzoną masę miodową i dwa jajka. Ciasto dokładnie wyrabiamy a następnie je rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm i wykrawamy pierniczki. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i układamy na natłuszczonej i wysypanej mąką blaszce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez ok. 20 min.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie najczęściej pieczone przed świętami
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !