Sposób przygotowania

mięso najlepsze jest takie które niema kości jeśli ma to usuwamy myjemy ścinamy nadmiar tłuszczu i powięzi,zioła mogą być mieszane jeśli mamy płuczemy je i drobno siekamy do posiekanych ziół dodajemy roztarty czosnek,pieprz,oliwę,ocet i dokładnie łączymy a następnie smarujemy przygotowane mięso i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc lub dłużej aby mięso przeszło marynatą,tuż przed pieczeniem wyjmujemy mięso z marynaty ziołowej i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 180st.i pieczemy ok.1,5godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem spod pieczeni i odwracamy,tuż przed podaniem kroimy na plastry i solimy do smaku,podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania francuskie !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne mięsko !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !