Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zioła świeże 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
ocet 2 łyżki
sól
rostbef wołowy 1,2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w ziołach

mięso najlepsze jest takie które niema kości jeśli ma to usuwamy myjemy ścinamy nadmiar tłuszczu i powięzi,zioła mogą być mieszane jeśli mamy płuczemy je i drobno siekamy do posiekanych ziół dodajemy roztarty czosnek,pieprz,oliwę,ocet i dokładnie łączymy a następnie smarujemy przygotowane mięso i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc lub dłużej aby mięso przeszło marynatą,tuż przed pieczeniem wyjmujemy mięso z marynaty ziołowej i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 180st.i pieczemy ok.1,5godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem spod pieczeni i odwracamy,tuż przed podaniem kroimy na plastry i solimy do smaku,podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.04.2013 09:05
pyszne mięsko !
Rafał10 10.06.2012 21:30
uwielbiam dania francuskie !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak