Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 średni
marchewka 1 średnia
biała część pora 5-6 cm
masło
sól
cytryna 1 szt
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg z warzywami

Kroki postępowania

1
Pstrągom odcinamy głowy (można je zostawić, ale ja nie lubię, gdy jedzenie na mnie patrzy w trakcie konsumpcji :-P), dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko solimy, skrapiamy w środku i na zewnątrz sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem.
Krok 1 - Grillowany pstrąg z warzywami foto
2
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy pokrojoną w półtalarki białą część pora. Zalewamy wrzącą wodą. Po minucie warzywa odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Dodajemy mniej więcej 2 łyżki drobno posiekanego koperku, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Grillowany pstrąg z warzywami foto
3
Do środka pstrągów wkładamy po dwa cienkie plasterki masła oraz dużą porcję warzyw.
Krok 3 - Grillowany pstrąg z warzywami foto
4
Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy na mocno rozpalonym grillu przez 10 minut. Po tym czasie rozchylamy nieco folię i pieczemy jeszcze 5-10 minut.
Krok 4 - Grillowany pstrąg z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 03.12.2012 12:05
Mysiuniu, już się robi :)
Mysiunia 29.11.2012 17:58
chcę takiego! I to już! :)
motylwe 04.06.2012 07:48
zdrowo i pysznie
cris04 03.06.2012 23:36
To,co lubię najbardziej!
Sroczka 03.06.2012 21:23
Apetyczna rybka. Lubię pstrąga z grilla.
Beatris 03.06.2012 21:14
Bardzo dobrze przygotowana rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak