Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa I

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 szt.
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
woda 5 szkl.
grzanki
sól i pieprz
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa I

cebulę obrać i pokroić następnie zrumienić na rozgrzanym maśle gdy nabierze złotego koloru dodać mąkę wymieszać chwilę jeszcze dusić i stopniowo wlewać wodę przykryć i gotować ok.30min.przetrzeć przez sito doprawić do smaku solą i pierzem wymieszać,w naczyniach żaroodpornych układać usmażone na masełku grzanki zalać je zupą i posypać dość grubą warstwą sera wstawić do piekarnika na 180st,i zapiec na złoty kolor aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.06.2012 07:54
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak