Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado i wędzonego pstrąga

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony pstrąg 20 dag
awokado 1 szt
śmietana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sos worcester 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado i wędzonego pstrąga

Awokado obieramy, usuwamy pestkę a miąższ kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Wędzonego pstrąga obieramy ze skórki i usuwamy ości. Pstrąga i awokado przekładamy do miseczki i miksujemy na wolnych obrotach do czasu aż uzyskamy gładką, jednolitą masę. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku sosem worcester, solą i pieprzem. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak