Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z młodej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 średnie
cebula 1 średnia
rosół drobiowo-warzywny 4-5 szklanek
śmietana 30% 150 ml
Koperek suszony Prymat
pieprz
sól
masło 1 łyżka
olej 2-3 łyżka
radiccho do dekoracji
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z młodej kapusty

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym maśle zmieszanym z olejem wraz z obraną i pokrojoną również w kostkę cebulą. Po 3-4 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę kapustę i ciągle mieszając smażymy razem kilka minut. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu do czasu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy roztarty w dłoniach koperek oraz śmietanę, dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kiełbaskami twarogowymi. Dekorujemy posiekaną radicchio.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.08.2012 12:18
super
Mysiunia 18.06.2012 21:12
i znów tak pieknie podana zupka :) mnie zawsze wszyscy poganiają i złoszczą się, że ja robię zdjęcia, a oni muszą czekać :)
BernadettaP 11.06.2012 07:04
Pacpaw, kiełbaska twarogowa jest przygotowywana z twarogu z jajkiem w papierze do gotowania i pieczenia. W niedługim czasie postaram się ją przygotować i przedstawić krok po kroku, jak się ją robi :)
pacpaw 10.06.2012 23:05
co to jest kiełbaska twarogowa?
reniatka 04.06.2012 09:37
świetna
Monika111 03.06.2012 20:42
fajna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak