Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
oliwa do smaku
masło 100 gram
cebula 1 szt
pieczarki 100 gram
ząbek czosnku 1 szt
obrane posiekane migdały 50 gram
sok z cytryny 2 łyżki
białe wino 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czarne oliwki bez pestek 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi z pieczarkami

Pstrągi oczyścić,posmarować wewnątrz oliwą Na połowie masła usmażyć na złoty kolor posiekaną cebulę,dodac umyte i pokrojone pieczarki oraz czosnek.W tym czasie pokroic oliwki i dodać je razem z migdałami do grzybów,posolić ipopieprzyć do smaku.Tak przygotowanymi grzybami nadziewać pstrągi.Na posmarowanej oliwą aluminiowej foli ułożyć pojedynczo ryby(resztę nadzienia położyć obok ryby)skropić winem isokiem z cytryny.Szczelnie zawinąć,włożyć do pogrzanego do 230 stopni C piekarnika.Piec około 25 minPodawac na foli z kawałkiem masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.04.2014 09:38
smaczna rybka
IlonaAlbertos 07.02.2014 21:22
Wygląda bardzo apetycznie.
IKrakowianka 06.02.2014 12:26
idealna ryba na kolację
Bernadeta1 14.08.2013 10:54
pyszna taka rybka
Ada-Gaba 10.05.2013 06:45
rewelacyjne danie
ONY_za_kare 14.04.2013 00:43
pycha rybka
hahanka 07.02.2013 14:03
smacznie podana rybka
pycia9 27.01.2013 14:52
pycha
Ewelina38 26.01.2013 21:00
świetna propozycja na pyszną kolacyjkę
Beata23 11.01.2013 08:47
pycha
Iwusia 25.09.2012 23:26
smaczne :)
Wafelek2601 22.09.2012 09:43
Pyszne
RenataZ-et 04.09.2012 19:45
Rewelacja!
Rafał10 01.07.2012 11:42
mniam ! uwielbiam pstrąga :)
mirosława4 22.06.2012 20:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak