Sposób przygotowania

Dzwonka łososia umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, wysmarować oliwą. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować przez 2-3 minuty z każdej strony. Uważać, aby nie przesuszyć łososia, musi być miękki w środku i chrupiący z zewnątrz. Teraz szpinak.Umyć, dokładnie osuszyć i włożyć na patelnię, doprawić solą i pieprzem, wlać oliwę i chwilę mieszając lekko podsmażać. Jak tylko szpinak zwiędnie, patelnię zdjąć z ognia, szpinak odcisnąć, a pozostały płyn z patelni wylać. Talerze podgrzać (np. w gorącej wodzie i trzymać pod ściereczką), ułożyć porcję ziemniaków, starając się nadać im ładny kształt, obok położyć szpinak i po połowie dzwonka łososia, oraz odrobinę sosu cytrynowego do ryby. Posypać solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać z cząstką cytryny i ozdobą z liści z sałaty lodowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !