Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 5 dkg
mąka 2 szklanki
woda 1 szklanka
sól szczypta
jajko 1 szt
tymianek szczypta
tłuszcz do formy
ser żółty 15 (do farszu)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane pierogi

wykonanie;
drożdże rozrobić w letniej wodzie dodać szczyptę soli.
do miski wsypać mąkę dodać tymianek.olej, jajko i wymieszać , następnie dodać rozpuszczone drożdże wyrobić ciasto
tak jak na pierogi. Ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować ciasto na grubość 2 milimetrów wycinać kółka wkładać farsz
/farsz taki jak w naleśnikach szpinakowych, do farszu można dodać ser żółty /i zaklejać jak pierogi, układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i piec w temp.180 stopni przez 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

vesenka 24.06.2012 10:34
pyszności
Ada-Gaba 07.06.2012 10:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak