Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 3 torebki
masło 3 łyżeczki
parmezan starty 40 g
bazylia świeża do dekoracji
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z parmezanem

Ryż wysypujemy z torebek i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodajemy do smaku masło i starty parmezan. Podajemy z dodatkiem pokrojonej w drobną kostkę czerwonej papryki. Na koniec do dekoracji po wierzchu układamy liście bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak