Sposób przygotowania

Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wody (mała filiżanka na ekspresso), gdy wystygnie dodać likier. Śmietanę ubić na sztywno. Z żółtek i cukru utrzeć kogel-mogel, delikatnie dodawać serek, i ucierać. Na koniec do masy dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Ja tiramisu robię w małych szklankach- do każdej szklanki wkładam biszkopty umoczone w kawie. nakładam warstwę serową i znów biszkopty. Posypuję przed podaniem kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Drogie, ale warto zainwestować:) Wyśmienity deserek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ale to musi smakować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !