Sposób przygotowania

Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, wsypujemy na wrzące mleko i mieszając gotujemy na gęsto a następnie studzimy. Do ryżu dodajemy miekkie masłoi miksujemy.Wbijamy 2 jajka, wsypujemy cukier i skórkę pomarańczową,doprawiamy odrobiną soli i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy okrągłe plaskie placuszki. Pozostałe jajka rozkłócamy na talerzu a na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą.Placuszki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Gorące posypujemy cukrem pudrem i środek placuszkówdekorujemy konfiturami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis,muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    są naprawdę pyszne :) polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    nieźle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !