Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i obrać ze skórki, pokroić cienko w plastry. Cebule obrać i posiekać drobno. Papryczkę umyć , przekroić odrzucić pestki, drobniutko posiekać. Pieczarki i cebulę, smażyć na maśle , na wolnym ogniu, czekać aż pieczarki odparują wodę, dodać wino , odparować. Pod koniec smażenia dodać papryczkę , posolić , posłodzić, dodać oregano.

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty( u mnie 8 kwadratów), na każdy kwadrat nałożyć łyżkę farszu i skleić rogami do góry. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku z termoobiegiem w 170 stopniach ok 15 min , do złotego koloru.

Sakiewki można podawać na ciepło lub na zimno np z sosem czosnkowym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygladają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne sakiewki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !