Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa po gospodarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone droboiowe mięso 30 dag
kapusta pekińska 1
marchewka 1
łodyga selera naciowego 1
cukinia 1/2
żółta papryka 1
cebula 1
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 6 szklanka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 22% 1/2 szklanka
natka pietruszki 4 gałązki
sól
pieprz
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa po gospodarsku

Warzywa oczyść,obierz,pokrój na kawałeczki.W garnku rozgrzej olej.Wrzuć warzywa(bez kapusty i ziemniaków).Krótko podsmaż.Zalej bulionem i gotuj 10 minut.Mięso wymieszaj z jakiem oraz bułką tartą.Dobrze wyrób masę.Z masy uformuj klopsiki.Włóż je do wrzącego wywaru z warzywami i gotuj całość 5-7 minut.Następnie do zupy dodaj ziemniaki i kapustę.Gotuj 10 minut.Wlej śmietanę.Przypraw.Posyp natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.06.2012 07:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak