Sposób przygotowania

Kapustę i botwinkę umyć, osączyć i poszatkować.
Warzywa obrać - cukinię i ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki, a buraczki w paseczki.
Posiekać koperek.
Do wrzącego rosołu włożyć twardsze warzywa - ziemniaki, marchewkę, buraczki i kapustę.
Kiedy będą prawie miękkie dołożyć posiekane łodyżki z botwinki oraz cukinię.
Na końcu dosypać posiekane liście botwinki oraz koperek.
Zupę doprawić w trakcie gotowania jarzynką, pieprzem i czosnkiem.

do gotowej zupy dodać osączoną fasolę z puszki.
Można zabielić przed podaniem.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    Pyszny barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo lubię;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !