Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki posiekane 4 szt.
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
tosty 3 szt
szalotka 2 szt
masło 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z sandacza 4 szt
wino białe wytrawne 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
rozmaryn 2 gałązki
cytryna 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w ziołach

Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. Tosty okroić ze skórki i rozdrobnić razem z natką. Jedną szalotkę posiekać, drugą przekroić na połowę. Stopić masło, wymieszać z natką., tostami, pieczarkami, jajkiem, posiekaną szalotką, solą i pieprzem. Filety opłukać, osuszyć, przyprawić. Posmarować masą, ułożyć w żaroodpornej formie. Wlać wino, dodać listek laurowy, rozmaryn, przekrojoną szalotkę i plasterki cytryny. Zapiec na górnym poziomie piekarnika w temp. 225 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak