Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona kiełbasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 0,5 kilograma
cebula 1 mała
szczypiorek pół pęczka
keczup 5 łyżek
majonez 5 łyżek
olej odrobinę

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona kiełbasa

Kiełbasę pokroić w grubsze talarki. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę umyć,obrać i posiekać drobniutko. Szczypiorek dokładnie umyć i posiekać. Kiedy olej się rozgrzeje włożyć kiełbasę. Za chwilę dodać cebulę i smażyć aż kiełbasa zbrązowieje. Dwie minuty przed wyciągnięciem potrawy należy dodać szczypiorek. Po usmażeniu danie wyłożyć na talerze. Keczup oraz majonez połączyć razem i wymieszać. Powstałym sosem polać kiełbasę. Smażoną kiełbasę najlepiej jeść z chlebem posmarowanym masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 04.06.2012 13:21
Ekstra! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak