Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekko pikantna zupa gulaszowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
marchewka
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
ziemniaki 5
czosnek ząbek
mąka łyżka
natka pietruszki
suszone pomidory łyżka
bazylia 4 listki
boczek 300 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Lekko pikantna zupa gulaszowa

Boczek kroimy w kawałki i obsmażamy na patelni aż lekko się przysmaży. Wrzucamy wtedy posiekaną drobno cebulę. Razem chwilę smażymy. W garnku zagotowujemy 2 litry wody i wrzucamy do niej wszystko z patelni wraz z tłuszczem. Marchew i ziemniaki obieramy. Marchew drobno kroimy a ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Dodajemy do zupy. Przyprawiamy słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Czosnek miażdżymy i wkładamy do zupy wraz z bazylią. W małej ilości zupy rozprowadzamy suszone pomidory i z powrotem wlewamy do zupy.

Do małego słoiczka, np. od koncentratu pomidorowego wlewamy do połowy zimną wodę. Wsypujemy mąkę i zakręcamy słoiczek. Energicznie potrząsamy a mąka ładnie nam się wymiesza. Wlewamy to do zupy. Gotujemy aż marchew i ziemniaki będą miękkie. Na koniec wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.08.2012 11:44
pięknie wygląda
Margo1 19.08.2012 11:44
pięknie wygląda
Agnieszka54 17.08.2012 16:21
za pewnie dobre
agam26 24.07.2012 09:49
wygląda pysznie
andrzej10 13.07.2012 00:06
b. dobre
cukiereczek 09.07.2012 07:38
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak