Sposób przygotowania

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą. Obieramy i wydłubujemy ze środka zieloną i twardą część. Oczyszczamy i osuszamy. Truskawki wkładamy do miski i miksujemy blenderem. Na koniec dodajemy cukier do smaku i miksujemy całość. Gdy już wszystko zostanie zmiksowane blenderem na jednolitą masę wlewamy truskawki do pojemniczków (najlepiej od lodów z dekielkiem). Zamykamy je szczelnie i wkładamy do zamrażarki. (Należy pamiętać aby masy truskawkowej nie wlewać w pojemniczki pełno,gdyż w zamrażarce objętość tego wzrośnie). Truskawki na następny dzień gotowe są do zjedzenia :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super pomysł! muszę spróbować.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychota
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !