Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z bananem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 250 gram
cukier kryształ do smaku
olej odrobinę
banan 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z bananem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i ostudzamy makaron. Banana obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki,np na drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Kiedy już się rozgrzeje wkładamy makaron na patelnię i smażymy. Po chwili dodajemy cukier do smaku (ok 2-3 łyżki). Dalej smażymy. Kiedy makaron staje się już lekko brązowy wrzucamy do patelni pokrojonego banana i smażymy na małym ogniu tylko minutę. Gotowe danie wkładamy na talerz. Danie należy jeść na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.08.2012 21:12
nie przekonało mnie:)
Natalia40 02.08.2012 21:02
ciekawe polączenie
Margo1 29.07.2012 12:44
nie wiem czy bym zjadła makaron z bananem
Margo1 29.07.2012 12:44
nie wiem czy bym zjadła makaron z bananem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak