Sposób przygotowania

Z składników na ciasto wyrobić elastyczne ciasto , które dzielimy na 2 części , do jednej części dodajemy kakao i 2 łyżki mleka (oprócz tej pół szklanki) zagniatamy.Obie części rozwałkować na prostokąty , jedne ciasto smarujmy lekko woda , kładziemy na nie ciemne ciasto i również smarujemy wodą , oba płaty ciasta zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku, następnie rulon kroimy na plastry grubości ok. o,5 cm . Każdy plasterek rozwałkować na cieńszy okręg. Nadzienie : Ser łączymy z cukrami , żółtkiem i czekoladą , schładzamy w lodówce przez 60 minut. Na rozwałkowane okręgi z ciasta nakładamy łyżeczkę farszu , przykrywamy drugim okręgiem i sklejamy boki , możemy mocniej docisnąć widelcem. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    brzmi ciekawie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !