Sposób przygotowania

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą,czyścimy je i obieramy. Banany obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Wstawiamy na gaz garnek z wodą i kiedy woda zacznie wrzeć stawiamy na garnku rondelek wraz z pokruszoną czekoladą. Roztapiamy czekoladę na parze i mieszamy tak długo aż do całkowitego roztopienia. Na druciku lub na czymś innym zawieszamy truskawki i banany kolejno. Roztopioną czekoladą polewamy je tak,aby były całe zakryte. osypką do ciast (cukiereczkami) posypujemy owoce (nie za dużo) i zostawiamy do wystygnięcia na ok godzinę. Po wystygnięciu zdejmujemy ostrożnie kolejno truskawki i banany z drutu. Układamy na talerzu. Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !