Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe ciastka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 podwójnych paczek
truskawki 0,5 kilograma
czekolada mleczna 2-3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe ciastka

Herbatniki wyjmujemy z paczek i układamy na stole każdego osobno. Truskawki myjemy pod bieżącą wodą i wyjmujemy środek (obieramy). Każdą truskawkę koimy na połowy. Na każdego herbatnika kładziemy po dwie połówki truskawki (jedną przy drugiej) (w zależności od wielkości truskawki możemy położyć tylko jedną połówkę). Kiedy poukładamy na herbatnikach truskaweczki nastawiamy garnek z wodą na ogniu. Kiedy woda zacznie wrzeń zmniejszamy ogień pod garnkiem i do rondelka kruszymy tabliczki czekolady. Kiedy je pokruszymy stawiamy rondelek na parze i mieszamy czekoladę (aby się nie przypaliła i aby dobrze się roztopiła). Gotową roztopioną czekoladą polewamy ciasteczka. Gotowe są do jedzenia jak czekolada zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 02.08.2012 21:01
super ciasteczka
Rafał10 07.06.2012 11:47
uwielbiam takie połączenie, zwłaszcza z czekoladą mleczną :) MNIAM!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak