Sposób przygotowania

Herbatniki wyjmujemy z paczek i układamy na stole każdego osobno. Truskawki myjemy pod bieżącą wodą i wyjmujemy środek (obieramy). Każdą truskawkę koimy na połowy. Na każdego herbatnika kładziemy po dwie połówki truskawki (jedną przy drugiej) (w zależności od wielkości truskawki możemy położyć tylko jedną połówkę). Kiedy poukładamy na herbatnikach truskaweczki nastawiamy garnek z wodą na ogniu. Kiedy woda zacznie wrzeń zmniejszamy ogień pod garnkiem i do rondelka kruszymy tabliczki czekolady. Kiedy je pokruszymy stawiamy rondelek na parze i mieszamy czekoladę (aby się nie przypaliła i aby dobrze się roztopiła). Gotową roztopioną czekoladą polewamy ciasteczka. Gotowe są do jedzenia jak czekolada zastygnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie połączenie, zwłaszcza z czekoladą mleczną :) MNIAM!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !