Sposób przygotowania

Tartownicę posmarować odrobiną masła, rozłożyć na niej ciasto francuskie tak aby wszędzie dotykało brzegów formy. nakłuć widelce. Jajka roztrzepać w misce dodać cukier i biały twarożek. Gruszkę umyć, obrać ze skóry pokroić w cienkie podłużne plastry. Ułożyć ściśle na formie na zakładkę .Masę serowo- jajeczną wylać na gruszki. Posypać płatki migdałowymi.
Piec w termoobiegu w 170 stopniach , do złotego koloru ciasta i tak aby masa była lekko sprężysta. Można podawać na ciepło i na zimno. Na ciepło proponuję z gałką lodów waniliowych.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pyszna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania francuskie !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    na pewno jest znakomita.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !