Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zalewa:
woda 2 szkl
ocet 4 łyżki
cukier 1 łyżka
cebula
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ryby słodkowodne
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w occie

Cebulę pokroić w piórka i przygotować zalewę odstawić do wystudzenia .Rybę oprawić podzielić , przyprawić , możemy posypać przyprawą do ryb lub wsypać pół łyżeczki do rozkłuconego jajka , rybę moczyć w jajku a potem panierować w bułce tartej usmażyć i odstawić aby przestygły . Następnie ryby układamy lużno w słoiku, zalać zalewą dodać kilka piór cebul i zakręcić, pasteryzujemy jak przetwory w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 02.10.2012 14:58
ale pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak