Sposób przygotowania

Bazylię opłukać pod wodą, zerwać same listki bez gałązek. Czosnek obrać, orzechy jeśli nie są posiekane, posiekać na małe kawałki. Wszystko umieścić w blenderze , i zmiksować na gładką konsystencję , można wg uznania dodać tarty parmezan , ja tego nie robię , dopiero przy użyciu pesto do makaronu posypuję całość startym parmezanem . Pesto przechowuję w szczelnie zamkniętych słoiczkach w lodówce.

Smaczego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    ja robiłam tylko bazyliowo- szpinakowe. Fajny ten Twój przepisik, i pieknie zapakowane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    orzechy włoskiej warto zastąpić orzechami piniowymi:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !