Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 700 ml
ocet 250 ml
cukier 1,5 szkl
miód 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana z miodem

Najpierw przygotować sobie zalewę , czyli wszystkie składniki , wodę , cukier , ocet itd zagotować , a gdy się zagotuje to dodajemy miód . Paprykę dokładnie myjemy i kroimy na parę kawałków podłużnych i wkładamy do słoika , do każdego słoika wkładamy ziarenka gorczycy i zalewamy zalewą do pełna , gotujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.08.2012 23:39
ciekawe połączenie
kasiek 06.08.2012 20:35
ciekawe jak smakuje, rzadko używam miodu do dań może to błąd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak