Sposób przygotowania

Cykorię umyć,włożyć do wrzątku z odrobiną soli i blanszować 5 minut.Odcedzić,wystudzić i przeciąć wzdłuz na pół.
Na każdą połówkę u nasady położyć połowę serka i zawinąć w plasterek polędwicy.W rondelku rozpuścić masło,wsypać mąkę,mieszając podgrzewać a następnie wlać mleko-wymieszać i zagotować.Dodać śmietanę,sól,pieprz oraz gałkę muszkatołową,dokładnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włozyć cykorię i polać sosem.Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do tem.180 stopni na 15 minut.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super :-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Cykorii przyznam się nie jadłam , ciekawi mnie jej smak ....czytalam ,ze ma gorzkawy posmak....prawda?
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Widzę, że u Ciebie cykoria na 1000 pysznych sposobów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Cykoria ma swoją goryczkę i dlatego jak robi się ją na surowo trzeba usunąć malutki głąbik u nasady chociaż znam takich,którym ta goryczka nie przeszkadza:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    swietnie przyrządzona
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo apetycznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to danie czeka do wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !