Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kost
jajko 3 szt
dżem z czarnej porzeczki 0,5 szkl
wiórki kokosowe 0,5 szkl
migdały zmielone 3 łyżki
cukier 5 łyżek
sól
kleik ryżowy 1 opak
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżówki

Migdały wymieszać z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Masło przełożyć do miski dodać cukier,utrzeć na puszystą masę. Do masy jajecznej dodać,szczyptę soli, jajka,kleik i wiórki wymieszane z innymi składnikami,zagnieść ciasto. Z ciasta formować niewielkie kulki z dziurką pośrodku,układać na wyłożonych papierem blachach,piec 20 minut w 180 stop. Upieczone ciastka wyjąć,wgłębienia wypełnić dżemem, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.08.2012 21:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak